Innovatív Foglalkoztatási Együttműködés a Zalaegerszegi és Lenti Járásokban

TOP-5.1.2-15-ZA1-2016-00001

A Kormány kiemelt célja, hogy a foglalkoztatást tovább növelje Magyarországon, különösen az olyan - foglalkoztatás szempontjából hátrányos helyzetű - társadalmi csoportoknál, mint a kisgyermekes anyák. Esetükben növelni kell a munkaerő-piaci aktivitást, képzéssel, mentorálással be kell vonni őket már rövidtávon a munkaerőpiacra.

Több mint 12 milliárd forintos támogatási programot indít az alacsony iskolai végzettségű és a fiatal álláskeresők iránti munkaerő-piaci kereslet élénkítése érdekében az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).

A kormány újabb segítségként elindítja a vállalkozások munkaerő támogatását.

A munkaadók az állami foglalkoztatási szervként eljáró járási (fővárosi kerületi) hivatalhoz benyújtott kérelem alapján vissza nem térítendő támogatást kaphatnak, ha állami foglalkoztatási szervnél regisztrált programrésztvevő, 25 év alatti álláskeresőt vagy alacsony iskolai végzettségű álláskeresőt foglalkoztatnak munkaviszony keretében. A támogatás folyósítási időtartama fix 5 hónap lehet. A támogatás mértéke a foglalkoztatót terhelő bérköltség (bruttó bér és szociális hozzájárulási adó) 50%-a, de teljes munkaidős foglakoztatás esetén legfeljebb 100 ezer Ft havonta.

A június-augusztusi háromhónapos időszakban a munkanélküliek átlagos létszáma 214 ezer, a munkanélküliségi ráta 4,6 százalék volt. Augusztusban az előző hónaphoz viszonyítva 32 ezerrel 185 ezerre csökkent a munkanélküliek száma – jelentette kedden a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

2020. szeptember 14.

Az EURES (European Employment Services - Európai Foglalkoztatási Szolgálat) a koronavírus okozta károk enyhítése érdekében 2020. október 8-án 10.00-16.00 óra között Európai Online Állásbörzét rendez. Az esemény csak az interneten lesz, az Európai Bizottság European Job Days weboldalán. Célja, hogy segítsen az itthon állást keresőknek, fiataloknak, a külföldön élő magyar munkavállalóknak, és a munkaerő-felvételben érdekelt magyarországi vállalatoknak, munkaadóknak. Az állásnap szinte minden ágazatból várja az érdeklődőket. Az esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött.