Innovatív Foglalkoztatási Együttműködés a Zalaegerszegi és Lenti Járásokban

TOP-5.1.2-15-ZA1-2016-00001

Négyezren szerezhetnek térítésmentesen nehézgépjárműre szóló jogosítványt, a mintegy 4 milliárd forintos belföldi forrásból 2400 tehergépjármű-vezető és 1600 autóbuszvezető képzése valósulhat meg a következő években - közölte Varga Mihály az MTI-vel.

A “Napsugár” Család- és Gyermekjóléti Központ és Szolgálat az EFOP-1.5.3-16-2017-00069 azonosító számú "Humán szolgáltatások fejlesztése a Lenti járásban” című pályázat keretében mentori szolgáltatás nyújtásával segíti a térség hátrányos helyzetű (aktív korú nem foglalkoztatott, álláskereső) személyeit.

A tavaly szeptember-novemberi háromhónapos időszakban a munkanélküliek átlagos létszáma az egy évvel korábbihoz képest kilencezerrel, 169 ezerre, a munkanélküliségi ráta egy év alatt 0,2 százalékponttal, 3,6 százalékra csökkent – jelentette szerdán a statisztikai hivatal. Ez az érték az Európai Unióban Hollandiával és Máltával holtversenyben a harmadik legkedvezőbb arányt jelenti.

A korábbinál is kedvezőbb feltételekkel pályázhatnak helyi önkormányzatok, önkormányzati társulások, valamint ezek tulajdonában álló gazdasági társaságok munkásszállók építésére, felújítására.

2018. december 03.

A Nyugat-Zalai Foglalkoztatási Paktum keretében a minél szélesebb körű partnerség megteremtése, a projekt tudatosítása, az együttműködési hálózatban érintett partnerek, valamint a szélesebb nyilvánosság megteremtése érdekében. a paktum tevékenység eredményeinek éves szintű bemutatására kerül sor 2018. december 10-én 09:00 órai kezdettel Lentiben a Városi Művelődési Központban.