Innovatív Foglalkoztatási Együttműködés a Zalaegerszegi és Lenti Járásokban

TOP-5.1.2-15-ZA1-2016-00001

A Nyugat-Zalai foglalkoztatási paktum megvalósítása során törekszünk a vállalatok képzési igényeinek kielégítésére és olyan képzések előkészítésére és megvalósítására, amelyek elvégzését követően az álláskeresők munkába állhatnak a projekt keretében. A Zala Megyei Kormányhivatal, mint konzorciumi partner többek között a képzéshez és foglalkoztathatóság javításához kapcsolódó szolgáltatásokat nyújt a célcsoport számára. A projekt időszakában 25 fő részesül képzési támogatásban.

Mindenki érdekelt lenne az atipikus foglalkoztatási formákban, mégsem terjednek.

Egyetértenek mind a munkaadók, mind a munkavállalók a rugalmas foglalkoztatási formák nagyobb arányú elterjesztésének szükségességében idehaza azokban az ágazatokban, ahol erre lehetőség van. Bizonyos cégeknél a vezetők egyéni döntései már lehetővé teszik például az otthoni munkavégzést, ám nálunk az egyedi megoldások és a részmunkaidő is keveseket érint. Az érdekképviseletek szerint a kormánnyal közösen kellene kialakítani azokat a megoldásokat, amelyek ösztönzik a cégeket az atipikus foglalkoztatási formákra.

Az EUROFAMILY csapatának újonnan nyíló LENTI üzletébe ÜZLETVEZETŐT keresnek.

Az EUROFAMILY csapatának újonnan nyíló LENTI üzletébe ELADÓ-PÉNZTÁROST keresnek.

Sokkal kevesebb magyar akar külföldön dolgozni, mint négy éve. A 20 év alatti magyarok 66 százaléka ugyanakkor hajlandó lenne külföldön munkát vállalni - derül ki egy friss felmérésből.