Innovatív Foglalkoztatási Együttműködés a Zalaegerszegi és Lenti Járásokban

TOP-5.1.2-15-ZA1-2016-00001

Az EURES az "Új Karrier Magyarországon" Európai Online Állásbörzén 2018. november 20-án 10.00-től 16.00 óráig az Európai Bizottság European Job Days weboldalán az új kihívásokat keresők részére könnyű és határok nélküli találkozási lehetőséget kínál a magyarországi cégekkel és a megpályázható karrierlehetőségeikkel és egy napra összehozza az interneten mindazokat, akik érdeklődnek Magyarország iránt, szívesen költöznének ide vagy épp itthon szeretnének maradni és új karriert kezdeni.

Az OFA Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság (OFA Nonprofit Kft.) harmadik alkalommal hirdeti meg "Az Év Felelős Foglalkoztatója" elnevezésű pályázatát, idén a GINOP 5.3.6.-17-2017-00001 „Vállalati felelősségvállalás ösztönzése és állásfeltárás” kiemelt projekt keretében.

A Nyugat-Zalai foglalkoztatási paktum megvalósítása során törekszünk a vállalatok képzési igényeinek kielégítésére és olyan képzések előkészítésére és megvalósítására, amelyek elvégzését követően az álláskeresők munkába állhatnak a projekt keretében. A Zala Megyei Kormányhivatal, mint konzorciumi partner többek között a képzéshez és foglalkoztathatóság javításához kapcsolódó szolgáltatásokat nyújt a célcsoport számára. A projekt időszakában 25 fő részesül képzési támogatásban.

Mindenki érdekelt lenne az atipikus foglalkoztatási formákban, mégsem terjednek.

Egyetértenek mind a munkaadók, mind a munkavállalók a rugalmas foglalkoztatási formák nagyobb arányú elterjesztésének szükségességében idehaza azokban az ágazatokban, ahol erre lehetőség van. Bizonyos cégeknél a vezetők egyéni döntései már lehetővé teszik például az otthoni munkavégzést, ám nálunk az egyedi megoldások és a részmunkaidő is keveseket érint. Az érdekképviseletek szerint a kormánnyal közösen kellene kialakítani azokat a megoldásokat, amelyek ösztönzik a cégeket az atipikus foglalkoztatási formákra.

Az EUROFAMILY csapatának újonnan nyíló LENTI üzletébe ÜZLETVEZETŐT keresnek.