2019. december 11. ÁrpĂĄd napja van  | Jelenleg 1 cĂŠg 0 db ĂĄllĂĄsa ĂŠs 4 szerv 5 kĂŠpzĂŠse talĂĄlhatĂł adatbĂĄzisunkban
KĂŠpek a galĂŠriĂĄbĂłl

2013.07.26.
Szakmai tanulmĂĄnyĂşt
Az albumban
6 db kĂŠp talĂĄlhatĂł
HĂ­rlevĂŠl feliratkozĂĄs
Neved:

IrĂĄnyĂ­tĂłszĂĄm:

LakcĂ­m:

Email cĂ­m:

Ellenőrző kód:

Írja be kódot:
Ráhangoló, motiváló tréning
DĂĄtum: 2012. oktĂłber 06.

A „Mesterségek Tere” projekt keretében 2012. július 23. és 2012. október 12. között megtörtént 120 fő hátrányos helyzetű, munkanélküli, inaktív személy ráhangoló, motiváló tréningbe vonása, 8 tréningcsoportban.

A tréningek célkitűzése, hogy tréningjellegű foglalkozások során, csoportos feladatok, tesztek, személyes beszélgetések alapján megismerjük a résztvevőket, reális önismeretet alakítsunk ki bennük, valamint a választott szakma (lemezlakatos, erdőművelő, hulladéktelep-kezelő, növényházi- és szabadföldi dísznövénykertész) iránti motiváltságukat felmérjük.
A célcsoport tagjai közül sokan kevés munkatapasztalattal rendelkeznek, vagy még egyáltalán nem szereztek munkatapasztalatot, így nem tudják, hogyan kell viselkedni egy munkahelyen, vagy a felvételi elbeszélgetésen. A hosszabb ideje munkanélküli, vagy inaktív személyeknek számos nehézséggel kell megküzdeniük sikeres munkavállalásuk során. A legkézzelfoghatóbb cél a munkanélküli aktivitásának a felkeltése, a személyes motivációinak felmutatása. A munkavállalás leggyakoribb gátló tényezője a szakképzetlenség, emellett az elhelyezkedést befolyásolja a személyiségbeli deficit, a lelki egyensúlyzavar, az önbizalomhiány, az önérvényesítés hiánya, a rossz kifejező képesség, melynek javítását is szolgálta a tréning.
A képzés keretében a résztvevők útiköltség térítésben (ha nem Lenti lakosok) és napi 3000 Ft képzési támogatásban részesültek.
A 30 órás tréningek lebonyolítása után a 120 főből kiválasztásra kerül 80 fő (szakmánként 20 fő), akik a tréninget követően foglalkoztatás egészségügy vizsgálaton vesznek részt.

Minden jog fenntartva!
2012. © Cseszt RegĂŠlő TĂŠrsĂŠgfejlesztĂŠsi KĂśszhasznĂş Nonprofit Kft.
8960 Lenti DeĂĄk F. u. 4.
mestersegektere@lentiterseg.hu
LĂĄtogatĂłk szĂĄma: 411,162