2019. november 14. Aliz napja van  | Jelenleg 1 cĂ©g 0 db állása Ă©s 4 szerv 5 kĂ©pzĂ©se találhatĂł adatbázisunkban
Képek a galériából

2013.07.26.
Szakmai tanulmányút
Az albumban
6 db kép található
Hírlevél feliratkozás
Neved:

Irányítószám:

LakcĂ­m:

Email cĂ­m:

Ellenőrző kód:

ĂŤrja be kĂłdot:
Foglalkoztatás bővítését szolgáló bértámogatás
Dátum: 2013. május 10.

Hátrányos helyzetű álláskereső, megváltozott munkaképességű személy foglalkoztatása esetén foglalkoztatás bővítését szolgáló bértámogatás vehető igénybe.

Támogatás állapítható meg a munkáltatónak, aki:

  • vállalja hátrányos helyzet, vagy megváltozott munkaképességű személy foglalkoztatását, minimum a támogatás folyósításának időtartama alatt,
  • a támogatás iránti kérelem benyújtását megelőző 12 hónapban az általa foglalkoztatott munkavállalók munkaviszonyát működésével összefüggő okból, rendes felmondással nem szüntette meg,
  • szociális szövetkezet esetében vállalja a hátrányos helyzetű személy továbbfoglalkoztatását legalább a támogatás folyósítási időtartama 50%-ának megfelelő időtartamra,
  • vállalja, hogy a támogatással érintett személy felvétele az érintett vállalkozás munkavállalói létszámának nettó növekedését eredményezi az előző 12 hónap átlagához viszonyítva,
  • kötelezettséget vállal, hogy az általa foglalkoztatott munkavállalók munkaviszonyát a támogatás folyósításának időtartama alatt rendes felmondással nem szünteti meg.

Támogatás mértéke, időtartama:

  • A támogatási feltételek teljesülése esetén vissza nem térítendő támogatás igényelhető.
  • Hátrányos helyzetű álláskereső foglalkoztatása esetén a támogatás a munkabér és a szociális hozzájárulási adó legfeljebb 50%-ának megfelelő összeg. Legfeljebb 1 évig, legalább 24 hónapja nyilvántartott álláskereső esetén legfeljebb 2 év időtartamra nyújtható.
  • Megváltozott munkaképességű személy foglalkoztatása esetén a támogatás a munkabér és a szociális hozzájárulási adó legfeljebb 60%-ának megfelelő összeg. Legfeljebb 1 év időtartamra, legalább 24 hónapja nyilvántartott álláskereső esetén legfeljebb 2 évig.
  • Szociális szövetkezet esetében a támogatás mértéke a munkabér és a szociális hozzájárulási adó legfeljebb 70%-nak megfelelő összeg.

A támogatás igénybe vételével egyidejűleg a Start Bónusz Kártya által nyújtott kedvezmény is érvényesíthető.

A támogatás a foglalkoztatást megelőzően benyújtott kérelem alapján állapítható meg. A kérelmet a munkaadó székhelye, telephelye szerint illetékes munkaügyi kirendeltségen lehet benyújtani.

Részletesebb információ a munkaügyi kirendeltségeken kérhető.

Minden jog fenntartva!
2012. © Cseszt RegĂ©lĹ‘ TĂ©rsĂ©gfejlesztĂ©si KöszhasznĂş Nonprofit Kft.
8960 Lenti Deák F. u. 4.
mestersegektere@lentiterseg.hu
Látogatók száma: 410,919