2019. március 23. Beáta napja van  | Jelenleg 1 cég 0 db állása és 4 szerv 5 képzése található adatbázisunkban
Képek a galériából

2013.07.26.
Szakmai tanulmányút
Az albumban
6 db kép található
Hírlevél feliratkozás
Neved:

Irányítószám:

Lakcím:

Email cím:

Ellenőrző kód:

Írja be kódot:
"Nők 40" munkaerő-piaci program
Dátum: 2014. február 01.

„A nők 40 év szolgálati jogviszonyának megszerzésének elősegítése” központi munkaerő-piaci program

A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat, az EU2020-as stratégiájának megfelelően, segíti a nők munkavállalását és a támogatási elveinek meghatározásánál, a nőket kiemelt célcsoportként kezeli.

A „nők 40” programjának célja: az álláskeresőként nyilvántartott és döntően koruk miatt elhelyezkedési esélyekkel nem rendelkező nők foglalkoztatásának bővítése, a nyugdíjba vonulásukhoz szükséges hiányzó szolgálati idő megszerzésének elődegítése. Azoknak a nőknek, akik egy hónap nyilvántartott álláskeresői státusszal rendelkezik és 60 évesek elmúltak, már nem kell igazolniuk a munkával eltöltött éveiket, az 55. életévüket betöltött hölgyek pedig már 37 év szolgálati idővel beléphetnek a programba.

A program keretében a munkaadók számára a célcsoportba tartozó nők teljes munkaidejű munkaviszonyban történő foglalkoztatása esetén nyújtható támogatás. Tekintettel arra, hogy a programba csak 55 év feletti nyilvántartott álláskereső vonható be, valamint arra is, hogy a célcsoport foglalkoztatásához a munkáltató részleges vagy teljes szociális adókedvezményt érvényesíthet a Munkahelyvédelmi Akcióterv keretében, így a programban csak a kedvezménnyel csökkentett szociális hozzájárulási adó téríthető meg. A támogatás mértéke 50 és 100 % között szabadon határozható meg, figyelembe véve a helyi munkaerő-piaci sajátosságokat. A támogatás időtartama egyénenként legfeljebb 10 hónap lehet, amely esetben a munkáltatónak 2 hónapos továbbfoglalkoztatási kötelezettséget kell vállalnia.

A programba történő bevonásra 2014. április 30-ig van lehetőség. Év végéig 20-30 ezer igénylőre számít a kormány. A támogatást a területileg illetékes járási hivatal járási munkaügyi kirendeltségén lehet igényelni.

Minden jog fenntartva!
2012. © Cseszt Regélő Térségfejlesztési Köszhasznú Nonprofit Kft.
8960 Lenti Deák F. u. 4.
mestersegektere@lentiterseg.hu
Látogatók száma: 409,389