2019. március 23. Beáta napja van  | Jelenleg 1 cég 0 db állása és 4 szerv 5 képzése található adatbázisunkban
Képek a galériából

2013.07.26.
Szakmai tanulmányút
Az albumban
6 db kép található
Hírlevél feliratkozás
Neved:

Irányítószám:

Lakcím:

Email cím:

Ellenőrző kód:

Írja be kódot:
Lezárult a Mesterségek Tere projekt
Dátum: 2014. április 04.

120 fő projektbe vonása, 60 fő 4 szakmacsoportban történő képzése, 20 fő foglalkoztatása, „Mesterségek Tere” alternáló munkapróba modell kialakítása, befogadó munkahelyi gyakorlat elterjesztése, szociális gazdaság képzés tanácsadással … csak néhány a „Lenti Városüzemeltető” Nonprofit Kft. által koordinált háromtagú konzorciumban megvalósuló „Mesterségek Tere” elnevezésű projekt   tevékenységei közül.

A Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében támogatásban részült a „Mesterségek Tere – Innovatív foglalkoztatási program Délnyugat-Magyarországon a munkahely teremtés érdekében elnevezésű projekt. A programot a „Lenti Városüzemeltető” Nonprofit Kft., mint főpályázó és konzorciumi partnerei a KLIK lenti tagintézményeként a Lámfalussy Sándor Szakképzőiskola, valamint a „Cseszt Regélő” Térségfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. 2012. június 01. indította el. az eredetileg 2014. január 31-ig tartó program a célok hatékonyabb megvalósítása érdekében meghosszabbításra került, így 2014. március 31-én zárult.

A projekt hosszú távú célja Lentiben innovatív kezdeményezések, újszerű kísérleti foglalkoztatási projektek adaptálása és megvalósítása. Cél foglalkoztatási lehetőségek feltárásával, hálózat kialakításával fenntartható szolgáltatási és foglalkoztatási modell bevezetésével a szociális gazdaságban, új munkahelyek teremtése a Lenti Kistérség hátrányos helyzetű, alacsony iskolai végzettségű munkanélküli és inaktív lakosság számára.
Elsődleges célcsoportunkat a Lenti Kistérség leghátrányosabb helyzetű személyei alkották, akik közül 128 főt vontunk be a projektbe, közülük 60 fő 7-9 hónapos OKJ szakképesítést (dísznövénykertész, erdőművelő, hulladéktelep-kezelő, lemezlakatos) adó képzési programban vett részt. A szakmai képzést foglalkoztatás követte 20 fő számára. Ez a 20 fő képezi az alapját a projekt során kifejlesztett modellnek.
Másodlagos célcsoportunk tagjai a térségi munkaadók, önkormányzatok, akiket befogadó munkahelyi gyakorlatok elterjesztésével és az alkalmi, időszakos munkák térségi szintű összehangolásával tettünk érdekeltté a hátrányos helyzetűek foglalkoztatásában.
A konzorcium vezetőjeként a „Lenti Városüzemeltető” Nonprofit Kft. biztosította a projektmenedzsmentet, képzésbe vont 60 hátrányos munkavállalót, majd 2013. májustól fokozatosan foglalkoztat 20 főt.
A konzorcium egyik partner szervezeteként a KLIK lenti tagintézménye, a Lámfalussy Sándor Szakképzőiskola 4 szakmában bonyolította le az OKJ szakképzéseket és a résztvevők számára informatikai és tanulástechnikai tréningeket valósított meg.
A másik konzorciumi partner a „Cseszt Regélő” Térségfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. a TÁMOP-2.6.1 kiemelt projektben akkreditált munkaerő-piaci szolgáltatások közül 25 szolgáltatás bevezetésével biztosította a célcsoport számára szükséges tevékenységeket a megkereséstől az utánkövetésig. A szolgáltatások mellett megszervezte a befogadó munkahelyi-, vállalkozás akadémia-, valamint szociális gazdaság képzést és a hozzá kapcsolódó tanácsadást. A nemzetközi együttműködés mellett a „Mesterségek Tere” modell kialakítását, illetve a minőségbiztosítási rendszer bevezetését valósította meg. Megszervezett 3 szakmai konferenciát, valamint megjelentette a projektzáró kiadványt.

A program zárásaként összeültek a megvalósító szakemberek és értékelték a 22 hónapon át tartó projektet. A „Mesterségek Tere” program eredményeire alapozva a térség hosszú távú célkitűzése a szak- és felnőttképzés intézményrendszerének megújítása, új szociális vállalkozások létrejöttének és működtetésének segítésével a közfoglalkoztatás és az elsődleges munkaerő-piac közötti átjárhatóság fokozása, valamint első munkahely-programok kialakítása.

Minden jog fenntartva!
2012. © Cseszt Regélő Térségfejlesztési Köszhasznú Nonprofit Kft.
8960 Lenti Deák F. u. 4.
mestersegektere@lentiterseg.hu
Látogatók száma: 409,395