2019. március 23. Beáta napja van  | Jelenleg 1 cég 0 db állása és 4 szerv 5 képzése található adatbázisunkban
Képek a galériából

2013.07.26.
Szakmai tanulmányút
Az albumban
6 db kép található
Hírlevél feliratkozás
Neved:

Irányítószám:

Lakcím:

Email cím:

Ellenőrző kód:

Írja be kódot:
Mesterségek Tere projekt

A Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében támogatásban részesült a „Mesterségek Tere – Innovatív foglalkoztatási program Délnyugat-Magyarországon a munkahelyteremtés-érdekében” címû projekt. A programot a „Lenti Városüzemeltetõ” Nonprofit Kft., mint fõpályázó, és konzorciumi partnerei a lenti Lámfalussy Sándor Szakközép és Szakiskola, valamint a „Cseszt Regélõ” Térségfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. 2012. június 01. és 2014. január 31. között valósítják meg.

A projekt hosszú távú célja Lentiben innovatív kezdeményezések, újszerû kísérleti foglalkoztatási projektek adaptálása és megvalósítása. Cél új helyi foglalkoztatási lehetõségek feltárásával, hálózat kialakításával fenntartható szolgáltatási és foglalkoztatási modell bevezetése a szociális gazdaságba, új munkahelyek teremtése a hátrányos helyzetû, alacsony iskolai végzettségû munkanélküli és inaktív emberek számára.

Elsõdleges célcsoportunkat a Lenti Kistérség leghátrányosabb helyzetû személyei alkotják, akik közül 120 fõ vonunk be programba, közülük 60 fõ képzési programba vonása is megvalósul, akik lemezlakatos, dísznövénykertész, hulladéktelep-kezelõ és erdõmûvelõ OKJ szakképesítést szereznek. A szakmai képzést 6 hónapos foglalkoztatás követi, 20 fõ számára.

Másodlagos célcsoportunk tagjai a térségi munkaadók, önkormányzatok, akiket befogadó munkahelyi gyakorlatok elterjesztésével és az alkalmi, idõszakos munkák térségi szintû összehangolásával teszünk érdekeltté a hátrányos helyzetûek foglalkoztatásában.

A konzorcium vezetõjeként, a "Lenti Városüzemeltetõ" Nonprofit Kft. biztosítja a projektmenedzsmentet, képzésbe von 60 hátrányos munkavállalót 7-9 hónapot át, majd 20 fõt foglalkoztat 6 hónapon keresztül. Minedemellett a cég aktiválja a beruházásokat.

A konzorcium egyik partner szervezeteként a lenti Lámfalussy Sándor Szakközép és Szakiskola feladata 4 szakmában (dísznövénykertész, hulladéktelep-kezelõ, erdõmûvelõ, lemezlakatos) OKJ képesítést adó képzések bonyolítása, a résztvevõk számára informatikai, tanulástechnikai tréningek szervezése.

A másik konzorciumi partner, a "Cseszt Regélõ" Térségfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. a TÁMOP-2.6.1. kiemelt projektben akkreditált munkaerõ-piaci szolgáltatások közül 25 szolgáltatás bevezetésével biztosítja a célcsoport számára szükséges tevékenységeket a megkereséstõl az utókövetésig, a szolgáltatások mellett szervezi a befogadó munkahelyi, szociális szövetkezeti, valamint vállalkozási tréningeket, a menedzsment összetartását segítõ képzést. A nemzetközi együttmûködés mellett feladata a "Mesterségek Tere" modell kifejlesztése, a minõségbiztosítási rendszer kialakítása, a nyilvánosság biztosítása.

Minden jog fenntartva!
2012. © Cseszt Regélő Térségfejlesztési Köszhasznú Nonprofit Kft.
8960 Lenti Deák F. u. 4.
mestersegektere@lentiterseg.hu
Látogatók száma: 409,396