Modulzáró vizsga előtt

Az OKJ részszakképesítést adó 1000 óra időtartamú szabadföldi és növényházi dísznövénykertész képzés hallgatói a képzés fontos mérföldkövéhez ért, részvevőink március közepén modulzáró vizsgát tesznek.

A 2012. szeptember 24-én indult képzést, a projektbe jelentkezők több mint fele jelölte meg. A tanfolyamon 15 hallgató vesz részt. A 9 hónapon át tartó képzés első felében hallgatóink az első modullal, a növényházi dísznövénytermesztéssel ismerkedtek meg. A 40-60%-ban elméleti és gyakorlati képzés során vállalkozási és kereskedelmi, munkavállalói, műszaki, természeti ismereteket, növénytant, növényházi dísznövényeket, valamint azok szaporítását tanulták meg hallgatóink. A gyakorlati képzés alatt a projekt során kialakított fóliasátorban a dísznövények ültetését, nevelését és gondozását végezték. A vizsga során szóban, írásban és gyakorlatban is számot adnak tudásukról, 4 nagy témakört érintve:

A modulzáró vizsga után hallgatóink a képzés második felébe lépnek, amikor a szabadföldi dísznövénytermesztésről fognak tanulni, illetve a gyakorlati oktatás során ismerik meg és gyakorolják a természetesen, szabadföldbe ültetett dísznövények nevelését és gondozását.


Az oldal nyomtatása